Tips för att spara mobilsurf

Lider du också över att din surfmängd tar slut för fort? Du är inte ensam om att uppleva det.
Har du ett kontantkort eller ett mobilabonnemang? Oavsett så bör du börja med att kolla vad som ingår i din nuvarande prisplan, hur många GB surf som du får när du tankar på ditt kontantkort eller tecknar ditt mobilabonnemang.

Vi ska nu nedan hjälpa dig med några tips och tricks för att få din surf att räcka betydligt längre.


Sju smarta tips som hjälper dig att spara på surf:

1. Videoklipp

Titta inte på videoklipp om du inte är ansluten till ett Wi-fi nätverk. Det drar otroligt mycket surf att ladda videoklipp på bland annat Facebook, Youtube och Instagram.

2. Videoklipp på Instagram

Gå in på appen och bocka ur automatisk uppspelning av videoklipp på Instagram.

3. Videoklipp på Facebook

Gå in på appen och bocka ur automatisk uppspelning av videoklipp på Facebook.

4. Automatiska uppdateringar av Appar

Gå in på inställningar och stäng av automatisk uppdatering av mobilappar, välj alternativet att endast uppdatera apparna när du är ansluten till ett wi-fi nätverk.

5. Dataroaming

Koppla ur data roaming genom att gå in på inställningar och välja "mobilnät", bocka sedan ur "Roaming".

6. Appar som slukar surf

Gå in på inställningar och välj dataanvändning/mobildata och bocka ur appar som du inte använder för att slippa att de ligger på i bakgrunden och slukar upp din surf mängd.

7. Musik

Ladda ner din musik till din enhet via te.x. Spotify istället för att streama din musik varje gång som du lyssnar på musik.


Var tar min surf vägen?

Du kan på de flesta nya telefonerna se var din surfmängd "tar vägen" genom följande steg:

iPhone:

Har du en iPhone så kan du enkelt gå in på appen Inställningar, välj sedan Mobilnät. Går du ner en bit i listan så finns det en rubrik som heter "Använd mobildata för:", där kan du se specifikt hur mycket varje enskild app har förbrukat av din surf. Går du allra längst ner på sidan så ser du under vilken period som det gäller.


Mobilsurf iPhone

Tips: Vill du ha extra bra koll så ta för vana att varje månad nollställa statistiken på knappen längst ner för att på så vis ha full koll på din mobildata månad för månad.


Android:

Har du en Samsung så väljer du huvudmenyn och därefter appen Inställningar, välj sedan Dataanvändning. Du ser då hur mycket varje enskild app förbrukat av din surfmängd och mellan vilka perioder det gäller.Mobilsurf Android

Tips: Vill du ha extra bra koll så ta för vana att varje månad nollställa statistiken för att på så vis ha full koll på din mobildata månad för månad.


Vi hoppas att ni är nöjda med våra tips och att det hjälper er till att spara mer surf.