Företags abonnemang

Här på sidan listar vi alla företagsabonnemang som finns på marknaden. Är ditt företag ute efter en ny lösning på sina mobilabonnemang. Vill ni ha något bättre, större, billigare eller vad som helst då har ni hittat helt rätt. Här nedan på sidan så listar vi alla operatörer och alla deras prisplaner.

Du kan enkelt jämföra dessa olika prisplaner emot varandra även i våran jämförelse del på sidan.

När du bestämt dig för ett mobilabonnemang så kan du enkelt klicka på beställ knappen.


Hallon

Hallon företags abonnemang.

Väljer du ett Hallon abonnemang till ditt företag får du väldigt bra täckning till ett väldigt lågt pris.

Abonnemang
Antal samtal (st)
Antal sms (st)
Surf mängd
Pris/månad
Företag Fria samtal Fria sms 22 GB 299 kr Beställ
Detaljerad prisplan

Tele2

Tele2 Fastpris

Med ett företagsabonnemang från Tele 2 så får du många olika valmöjligheter på surfmängd och kan välja ett abonnemang med mycket eller lite surf till ett bra pris.

Abonnemang
Antal samtal (st)
Antal sms (st)
Surf mängd
Pris/månad
Mini Fria samtal Fria sms 1 GB 299 kr Beställ
Liten Fria samtal Fria sms 7 GB 349 kr Beställ
Mellan Fria samtal Fria sms 15 GB 399 kr Beställ
Stor Fria samtal Fria sms 50 GB 449 kr Beställ
Extra stor Fria samtal Fria sms 100 GB 499 kr Beställ
Detaljerad prisplan

Tele2 Rörligt pris

Ringer ni inte så mycket med era företagsabonnemang, ni kanske istället svarar mycket i telefonen, då kan ett rörligt abonnemang vara en bra lösning, detta får ni till bra pris hos Tele2.

Abonnemang
Antal samtal (st)
Antal sms (st)
Surf mängd
Pris/månad
Liten Fria samtal Fria sms 1 GB 99 kr Beställ
Mellan Fria samtal Fria sms 5 GB 149 kr Beställ
Stor Fria samtal Fria sms 10 GB 199 kr Beställ
Detaljerad prisplan

Tre

3Företag

Med ett företagsabonnemang ifrån välkända operatören 3 kan du alltid vara säker på att alltid få bästa service på dina abonnemang. 3 erbjuder flera olika företagslösningar, se i listan nedan vilka olika lösningar som finns.

Abonnemang
Antal samtal (st)
Antal sms (st)
Surf mängd
Pris/månad
Mini Fria samtal Fria sms 1 GB 269 kr Beställ
Liten Fria samtal Fria sms 5 GB 329 kr Beställ
Mellan Fria samtal Fria sms 10 GB 389 kr Beställ
Stor Fria samtal Fria sms 30 GB 429 kr Beställ
Extra stor Fria samtal Fria sms 60 GB 489 kr Beställ
Störst Fria samtal Fria sms 100 GB 549 kr Beställ
Detaljerad prisplan

3Buisness

3Buisness abonnemang. Skillnaden mellan ett 3 företagsabonnemang och ett 3Buisness abonnemang är att Företagsabonnemanget är fastpris abonnemang och buisness är med rörliga prisplaner.

Abonnemang
Samtal
sms
Surf
Pris/månad
Start 0,63 kr/min 0,63 kr/sms 8 kr/MB 49 kr Beställ
Plus 0,63 kr/min* 0,63 kr/sms 8 kr/MB 99 kr Beställ

*Fria samtal när du ringer inom 3s nät eller det fasta nätet.

Detaljerad prisplan

Vimla

Vimla företagsabonnemang

Hos Vimla kan du teckna alla deras abonnemang på ditt företag, det enda du gör är att teckna ett mobilabonnemang för att sedan chatta med kundtjänsten och be dem flytta över abonnemanget till ditt företag.


Telenor

Telenor företags abonnemang

Med ett företags mobilabonnemang från Telenor får du flera olika lösningar på abonnemangspaket i EU. Du har en mängd surf att använda inom Sverige men även en viss mängd som du kan använda dig utav fritt inom EU.

Abonnemang
Antal samtal (st)
Antal sms (st)
Surf mängd
Pris/månad
Bas Fria samtal Fria sms 0,5 GB (0 GB) 99 kr Beställ
Affärspaket EU liten Fria samtal Fria sms 1 GB (0,1 GB) 389 kr Beställ
Affärspaket EU mellan Fria samtal Fria sms 5 GB (0,5 GB) 439 kr Beställ
Affärspaket EU stor Fria samtal Fria sms 30 GB (3 GB) 549 kr Beställ
Affärspaket EU extra stor Fria samtal Fria sms 100 GB (10 GB) 789 kr Beställ

Surf inom parantes går att använda inom EU utan extra kostnad.

Detaljerad prisplan

Flera mobiloperatörer erbjuder särskilda företagsabonnemang, som är tänkta att vara skräddarsydda efter de digitala behov som finns i ett företag. Beroende på vad det är för typ av verksamhet som bedrivs skiljer sig behoven. I vissa branscher är det viktigt att kunna ringa mycket utan att det kostar för mycket, samtidigt som täckningen måste vara bra om arbetet sker på resande fot. Datamängd och paketerbjudanden för att kunna dela surf kan också vara en prioritet. Oavsett vad som behövs i ditt företag så finns det flera alternativ att välja på, vilka vi ska gå igenom här nedan.

 

Varför ska jag teckna ett företagsabonnemang?

 

Att idag driva ett företag utan att vara uppkopplad är sällsynt. Det är svårt att föreställa sig en arbetsdag utan telefon, uppkoppling eller digitala betallösningar. Företagsabonnemang är utformade just för att på ett smidigt sätt täcka de behov som företag har, beträffande uppkoppling, telefoner, surfplattor och andra tilläggstjänster som exempelvis betal- och konferenslösningar. 


Behoven ser ju dock förstås olika ut från företag till företag, beroende på antal anställda och inom vilken bransch företaget verkar. Olika operatörer erbjuder olika lösningar för företag och det är därför viktigt att jämföra dem och läsa på vilka tilläggstjänster som erbjuds innan abonnemang tecknas.


Att som egenföretagare använda sina privata mobil även i arbetet är sällan en bra idé. Det är viktigt att inte alla vara tillgänglig för jobbsamtal, och dessutom är det enklare av bokföringsskäl att inte ha samma abonnemang för företagsmobilen som för den privata mobilen.

 

foretagabonnemang

 

Mindre operatörer utmanar jättarna

 

På den svenska marknaden erbjuds idag företagsabonnemang av en rad stora operatörer:

 

 • Telia
 • Tele2
 • Telenor
 • Tre

   

Dessa abonnemang är utformade på lite olika sätt och erbjuder möjligheten att teckna tilläggstjänster, exempelvis möjligheten att surfa med mobildata utomlands för en fast kostnad eller ringa utlandssamtal. Det kan även handla om att på ett enkelt sätt kunna samla företagets fakturor för abonnemang samt paketlösningar för att kunna ha videokonferenser.

 

De stora operatörernas företagsabonnemang kan dock vara dyra, och för många mindre företag är många av funktionerna som erbjuds överflödiga eller för kostsamma. Därför satsar även ett par av de virtuella operatörerna på särskilda företagsabonnemang. De erbjuder i många fall samma funktioner som de större operatörerna, exempelvis samlingsfaktura, samtal över nätet och mobil växel. Dessutom har de varken bindningstid eller uppsägningstid. De virtuella operatörerna som erbjuder detta är:

 

 • Hallon
 • Mybeat

 

Dessa operatörer använder sig av Telias nät, vilket gör att de kan erbjuda bra täckning både för samtal och mobildata. Det går också att individanpassa abonnemangen för varje anställd, så att exempelvis någon som inte behöver tillgång till nätet i lika stor utsträckning kan teckna ett billigare abonnemang utan lika mycket datamängd.


För de företag som inte har användning av några särskilda tilläggstjänster utan är ute efter mobilabonnemang för företagets anställda, med stabil täckning, välfungerande mobilnät och bra företagssupport finns det mycket pengar att tjäna på att vända sig till de mindre operatörerna. Framförallt Hallon får lyftas fram som ett mycket prisvärt alternativ, dessutom med möjligheten att spara oanvänd surf till nästa månad.

 

telia tele2

Kundnöjdheten ungefär lika bland operatörerna

 

Enligt en undersökning gjord av Svenskt Kvalitetsindex, 2019, uppger 70,3 procent av Telias företagskunder att de är nöjda med operatören. Det är den högsta andelen nöjda kunder av alla operatörer, även om det inte skiljer mycket åt bland dem. 


Tele2 kommer på andraplats med nästan 70 procent nöjda kunder, och Telenor samt övriga operatörer ligger strax bakom. Sämst i undersökning blev Tre, där 62,9 procent av företagskunderna upplevde att de var nöjda med sitt abonnemang.

 

Det är förstås viktigt att ha i åtanke att företag ser ut på väldigt många olika sätt, både vad gäller verksamhet, antal anställda och till vilken grad man använder sig utav telefoni och uppkopplade tjänster. För många företagare skulle det räcka gott och väl med något av de billigare företagsabonnemangen. I undersökningen redovisas inte vilka företag som finns bakom "övriga", men troligtvis är det de mindre operatörerna, och som framgår av tabellen så ligger kundnöjdheten mer eller mindre lika oavsett vilket företagsabonnemang man använder sig av, runt 7 av 10 är nöjda med sin operatör. 

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att:

 

 • Alla företagsabonnemang är ungefär lika bra beträffande täckning och support
 • Priset skiljer mycket mellan dem
 • Det är viktigt att själv jämföra olika abonnemang och priser och fundera på vilka behov som finns i det egna företaget
 • Det är onödigt att teckna företagsabonnemang hos de stora operatörerna om man inte har användning av specifika tilläggstjänster

 

foretag kunders

 

Procent av företagskunders nöjdhet med sina mobiloperatörer. Källa: SKI, 2019