Gratis kontantkort

Skillnaden på ett abonnemang och ett kontantkort

Här på mobilabonnemanget.se så har vi listat de största mobiloperatörer som erbjuder sina kunder ett mobilabonnemang. När du använder ett mobilabonnemang så betalar du en fast avgift varje månad för att alltid ha tillgång till din telefon. Det kan i många fall vara en fördel, men även det klassiska kontantkortet har sina fördelar.

Med ett kontantkort kan du ha en väldigt låg månadskostnad då du enbart betalar när du använder dig utav din mobiltelefon. Använder du inte din telefon på någon månad så behöver du alltså inte betala någonting alls.

´

Hallon kontantkort

 • Upp till 100 GB surf
 • Spara oanvänd surf
 • Samtal & SMS ingår

Läs mer om Hallon kontantkort

Comviq kontantkort

 • Fria Samtal & SMS
 • Stort utbud av olika kontantkort
 • Surfa i upp till 80 Mbit/s i 4G-nätet

Läs mer om Comviq kontantkort

Halebop kontantkort

 • Sveriges nöjdaste 12 av 14 senaste åren
 • Sveriges bästa täckning, delar nät med Telia
 • Behåll oanvänd surf

Läs mer om Halebop kontantkort

Telenor kontantkort

 • Bra täckning
 • Surfa som hemma i 41 länder
 • Flera olika kontantkort

Läs mer om Telenor kontantkort

Telia kontantkort

 • Sveriges bästa täckning
 • Lång erfarenhet
 • Bland dom högsta surfhastigheterna

Läs mer om Telia kontantkort


Så fungerar ett kontantkort

Ett kontantkort laddas med en specifik summa eller ett visst antal GB surf som du sedan kan använda för att både surfa och ringa för. På så sätt tankar du bara på efterhand det du behöver i stället för att betala en fast månadsavgfift varje månad som med ett abonnemang.

Beroende på vilken typ av kontantkort du har kan laddningen gälla en viss tid som exempelvis 30 dagar eller tills saldot på kortet är slut.


Val av operatör

Telia, Tre, Tele2 och Telenor är våra fyra stora operatörer i Sverige som äger sina egna nät. Utöver dem fasta operatörerna så finns det ett stort utbud av virtuella operatörer som till skillnad mot dem fyra stora inte äger sitt eget nät utan hyr in sig på dem andras. Utbudet på kontantkort hos dem virtuella operatörerna är begränsat men vi har listat möjliga alternativ här ovan.


Priser

Det erbjuds olika prisplaner beroende på om du ringer, smsar eller surfar mycket. Det finns ett stort urval av prisplaner att välja mellan. Det finns även bra erbjudanden för dig som ringer utomlands. Hur mycket du vill tanka på din telefon avgör du helt själv och det finns flera olika saldon att välja emellan.


Sammanfattningsvis

Det bästa alternativet enligt oss är att helt enkelt ha både ett abonnemang och ett kontantkort. Eftersom du inte betalar någonting alls för ditt kontantkort när du inte använder det så medför det ingen extra månads kostnad, utan du tar enbart del av fördelarna som ett kontantkort medför.


Beställ gratis kontantkort

Du kan enkelt beställa hem ett helt kostnadsfritt kontantkort helt utan frakt eller startkostnad via vår hemsida. Du kan gå in och jämföra de olika operatörernas kontantkort på exakt samma sätt som du jämför mobilabonnemang här på sidan. När du sedan hittat den mest prisvärda prisplanen så beställer du hem ett gratis kontantkort från den operatören och tankar på det med den valda prisplanen och så kan du börja använda ditt nya kontantkort.


Vanliga frågor och svar om kontantkort


Vad är skillnaden på kontantkort och abonnemang?

Ett kontantkort tankar du med en specifik summa som du sedan kan använda för att både surfa och ringa för. Ett abonnemang betalar du i efterhand med en fast månadskostnad för en specifik surfmängd.


Vad är fördelarna med ett kontantkort?

I stället för att behöva betala en fast summa varje månad betalar du bara för det du planerar att använda vilket är praktiskt om du vill använda ditt kontantkort i vissa perioder.


Vilka mobiloperatörer erbjuder kontantkort?

Inne på vår sajt uppdaterar vi regelbundet med aktuell information om vilka operatörer som erbjuder kontantkort och vilka priser.


Är kontantkort gratis att beställa?

Ja, det är kostnadsfritt att beställa hem ett kontantkort. När du har bestämt dig för en prisplan kan du därefter tanka kortet med det beloppet.


Vilken operatör för kontantkort är bäst?

Vilken mobiloperatör som är bäst beror på ditt behov. Operatörerna har olika täckning för sina abonnemang och erbjuder olika slags prisplaner där du behöver hitta den som motsvarar dina behov bäst. Läs mer om alla mobiloperatörer på vår sajt.