Mobilabonnemang

Skillnad på kontantkort och abonnemang

Här på sidan så listar vi information om samtliga operatörer som erbjuder gratis kontantkort. När du använder kontantkort så fyller du på pengar och kan därefter förbruka ditt saldo som du laddat. Motsatsen till kontantkort är som de flesta känner till ett mobilabonnemang.

Den största skillnaden är att du med ett mobilabonnemang slipper att tänka på att fylla på ditt saldo för att kunna använda din telefon. Du bestämmer dig då för den prisplan som täcker ditt behov och får då månadsvis istället en räkning hem i brevlådan eller till din internetbank för betalning och prisplanen rullar på av sig själv, utan att du slipper tänka på att fylla på ditt simkort på nytt.


Rabatter

Det är vanligt att när du träder in som ny kund och tecknar ett mobilabonnemang hos en operatör att du får rabatt på din prisplan de första månaderna. Många operatörer erbjuder även sina kunder rabatterat pris på en ny mobiltelefon emot att du binder dig på ett mobilabonnemang under en period på 12 - 24 månader. I vissa fall så bjuder till och med operatören på en ny mobiltelefon när du träder in som ny kund.


Välja operatör

Det finns fyra stycken mobiloperatörer att välja på, de så kallade riktiga operatörerna. Utöver det så finns det ett stort antal så kallade virtuella mobiloperatörer som hyr in sig på storoperatörernas nät. De virtuella mobiloperatörena kan många gånger erbjuda lite billigare pris men har ofta inga eller ett begränsat utbud av mobiltelefoner att kombinera ditt abonnemang med. Kundtjänsten brukar också vara avsevärt mycket sämre med endast mailsupport och begränsade öppettider. Så skulle något bli fel får man vara beredd på att vänta lite längre.


Prisplaner

Fastpris abonnemang med olika mycket datamängd i surf är det som säljs allra mest idag. Det innebär att du kan ringa, skicka sms och mms hur mycket du vill inom Sverige men att dataöverföring är begränsad. Mängden data har ökat snabbt i telefonnäten vilket har resulterat i att bli surfen i mobilabonnemangen blivit dyrare de senaste åren. Dock håller detta problem att lösas i samband med att näten ständigt uppgraderas och ett nytt priskrig har inletts mellan operatörerna.

Sammanfattningsvis

Glöm inte att jämföra mobilabonnemang noggrant innan du bestämmer dig, det kan spara dig många tusenlappar.