16 September lanserades Apples nya modeller

16 September lanserades Apples nya modeller

Vi börjar med att ställa upp fördelarna mot nackdelarna med dem nya modellerna.

 

 

 

För och nackdelar med nya Iphone 7

 

 

Föredelar

 

Ny bättre kamera med 12 megapixlar och i 7 plus har man även monterat en extra kamera

En extra högtalare för bättre souround upplevelse

Dem nya versionerna av Iphone är numera vattentäta

Bättre processor medför en snabbare telefon med bättre prestanda

Kombinerad ljud och laddkabel

En bättre och ljusare skärm 

Fler färgval, mattsvart och blanksvart

 

Nackdelar

 

Den nya och dubbla kameran är inget nytt och finns i andra modeller som tex Huaweii

Souround upplevelsen var inte värst bra utan gav endast ett högre ljud

Vattentät telefon är alltid bra att ha men det är inte något nytt heller då det redan finns i många andra modeller som tex Samsung S7 edge

Att modellerna skulle vara snabbare och ha mer prestanda än den förra modellen är mer en självklarhet än en nyhet.

Att ljud och laddkabeln är kombinerad är ingenting man tappar hakan för

Samma gäller den ljusare skärmen som inte heller imponerar speciellt mycket

Visst för att dem nya färgerna är väldigt snygga, men många hade mycket större förväntningar på Iphone 7 än att den kom i nya färger, den går tex inte att ladda trådlöst och har fortfarande sämre skärm kvalite än Samsung.

 

 

Kort och gott så är inte Iphone 7 och 7 plus riktigt vad folk hade förväntat sig utav Apple iår men för att fördjupa oss lite mer i dem positiva sakerna med nya Iphone 7 så kan vi nämna att dem nu är vattentäta och ska klara av att hållas under rinnande vatten och ligga på 1 meters djup i 30 minuter som är väldigt bra. Med dem nya kamerorna kan du ta väldigt fina och höguplösta bilder, och i nästa programvaru uppdatering kommer även fler funktioner till kameran att släppas.

 

Dem nya högtalarna håller väldig hög standard och ger ett väldigt bra ljud för att komma ifrån en telefon. Samma gäller den nya helt släta hemknappen som fungerar och känns som en vanlig knapp men egentligen bara är en touch funktion med vibration.

 

Dem nya färgerna på utsidan matt svart och blanksvart är väldigt snygga men den blanka versionen är väldigt lättrepad och till och med Apple går ut med rekomendationer att använda ett skal för att inte skada den.

I och med att du inte längre har en separat ingång för ljudkabeln så har du därför en komponent mindre som kan ta in smuts och gå sönder och kosta dig pengar i form av lagningar.

 

En iphone är alltid en Iphone och håller över lag alltid väldigt hög kvalite och prestanda så du kommer knappast att bli missnöjd om du köper en ny Iphone 7 eller Iphone 7 plus, men om du i dagsläget redan har en Iphone 6 så ser vi ingen större anledning att byta upp dig om du inte är väldigt glad i att ta bilder eller har planerat att bada med telefonen.

 

 

Lite kort om nya Apple watch series 2 så kommer den i väldigt många utföranden som vi kommer gå igenom i ett separat avsnitt om Apple watches, men den stora skillnaden från den tidigare modellen är ett större batteri och även en inbyggd GPS.