Att tänka på innan du köper den senaste Samsungen

Att tänka på innan du köper den senaste Samsungen

Samsung Galaxy S8 Fool Proof ansiktsigenkänning

Samsung gör en av de bästa Android-telefoner på marknaden, och en av deras bästa serie är "Galaxy S-serien. I år kom den kurviga Galaxy S8 och på Samsungs hemsida hävdar de att telefonen har extrema säkerhetsfunktioner.

Detta är dock inte fallet.

Enligt en videodemonstration, försökte en bloggare testa Samsungs idiotsäkra ansiktsigenkännings säkerhetssystem. Systemet är ett av de nya säkerhetsmetoder som företaget använder för sina kunder. Men tyvärr är det inte lika säkert som de annonserar att det ska vara.

Video

Videon visar en bloggare som lurar Galaxy S8 ansikts igenkännanden mjukvara genom att helt enkelt visa kameran ägarens digitala fotografi. Bloggaren utför detta trick genom att hålla den nya Galaxy S8 mot telefonen som har ägarens foto på skärmen.

Det har inte förekommit några uppdateringar från Samsung om detta säkerhetsproblemet. Men om du fortfarande planerar att köpa den nya Samsung Galaxy S8 rekommenderar vi att du inaktiverar ansikts funktionen igenkännande. Tänk bara på, att hacka Galaxy S8 ansiktssystem är lika enkelt som att gå till ett sociala medier-konto och presentera den framför telefonen.

Det bästa praxis för tillfället skulle vara att använda fingeravtrycksläsaren eller standardmönster lås - eller till och med ögon scannern.

Enligt Princeton Identity - en organisation som specialiserat sig på biometri, iris och ansiktsigenkänning produkter, säger Samsung Galaxy S8 att ögon scanning mekanismen är hundra gånger mer kraftfull än fingeravtrycksavläsningssystemet eller programvaran för ansiktsigenkänning.


Se videon här: https://www.facebook.com/mobilpart.se/videos/665294797014099/