Det senaste nytt ifrån Apple Watch series 2

Det senaste nytt ifrån Apple Watch series 2

I veckorna släpptes dem nya Apple Watch modellerna som heter Apple Watch series 2. I detta avsnittet skall vi gå igenom vilka nyheter som kommer med dem nya modellerna och om det är dags att köpa sig en ny klocka eller om den gamla modellen utav Apple Watch fortfarande hänger med i marknaden.

 

 

Vid en snabb anblick så ser man ingen större skillnad mellan den gamla modellen utav Apple Watch och den nya Apple Watch series 2 men om du granskar dem noga och framför allt lägger dem platt på ett bord så ser du att den nya modellen utav Apple Watch är marginellt tjockare, för att vara exakt 0,9 millimeter. 

 

Detta beror på att Apple har behövt lite mera plats i dem nya modellerna för att få plats med ett tjockare batteri och även installerat en GPS i dem nya modellerna utav Apple Watch.

 

Till skillnad från Apple Watch series 1 som den nu kallas har det bara blivit ett par små förändringar på Apple Watch series 2, varav det större batteriet, en GPS och sen har den även blivit vattentålig som tillåter dig att ha med dig både telefonen och klockan i duschen eller badet.

 

Men den nya modellen kommer inte enbart i ett utförande utan du har nu ett större urval av olika lyxmodeller så som, Apple Watch Edition, Apple Watch Hermès och Apple Watch Nike+.

 

 

Apple Watch Edition

 

Vi kan börja med att gå igenom Apple Watch Edition som är tillverkad i Keramik som är 4 gånger så starkt som rostfritt stål som alltså ska tåla riktigt hårda tag.

Det negativa med klockan är att den enbart kommer i en färg och det är vit, samma vita som man använde förr i ipods och mac datorer, den är förvisso snygg men det gör att den inte passar alla människor eller tillfällen.

 

Priset för en Apple Watch Edition är löjligt dyrt, 14999kr men det är ändå mycket billigare än den förra guldmodellen som kostade upp emot 110 000kr

En annan nackdel med klockan är att den ser väldigt lyxig ut men det gör dessvärre inte armbandet som medföljer och även kan köpas separat för ett par 100 lappar, men en liten tröst är i alla fall att dem har matchat den vita färgen.

 

 

 

 

Apple Watch Hermes

 

Den andra modellen av Apples nya Apple Watch series 2 är Hermes modellen, och där är det tvärtom, där känns själva klockuret som den billigaste delen utav klockan och istället är det armbandet som drar ögonen till sig och är väldigt lyxigt designat.

Priset för Hermes klockan är inte känt i Sverige än men i USA kostar den 1199 dollar som motsvarar ca 9000kr.

 

När du köper Hermes modellen får du med 3 olika urtavlor och ett elegant läderarmband med namnet Etoupe Swift Leather Double Buckle Cuff.

 

Du kan även köpa armbandet separat och få med tre urtavlor med namnen cape god, Espace och Clipper. Perfekt när du vill kunna ha olika urtavlor och armband vid olika tillställningar och tillfällen.

 


Apple Watch Nike+

 

Den nya sportiga Apple Watch series 2 modellen Apple Watch Nike+ kommer med en aluminiumboett i silver eller rymdgrå och med ett väldigt exklusivt sportarmband. Den sportiga urtavlan kommer självklart från Nike. Armbandet har väldigt snygga och estetiskt tilltalande lufthål i en neongul färg som även insidan är av densamma färgen. Du kan även vända silver/vit eller Svart/grå men den sportigaste av färgerna är självklart den neongula som passar till många träningsplagg som marknaden erbjuder idag. Men den vita är självklart ett perfekt val för den som även vill vara lite fin på träningspassen.

 

Ett par bra funktioner som medföljer i den nya Apple watch 2 series modellen Nike+ är att den påminner dig när du senast var ute på en löprunda och du kan även få väderleksraporten direkt i klockan, men inte nog med det, den pushar dig genom att visa hur mkt dina vänner tränar.

 

För dig som är det minstra intresserad av sport och fritid är Nike+ modellen ett självklart val då priset är det sammma men funktionerna är fler och den är även snyggare än den vanliga modellen.

 

Även den gamla Applewatchen var vattentät men det var aldrig någon garanti från Apple men med den nya modellen så garanterar Apple vattentäthet ner till 50 meter. Även den lilla inbyggda högtalaren som borde ta in vatten då den behöver luft för att kunna fungera har dem löst genom att högtalaren trycker ut luften under vattnet för att den inte skall ta in vatten. Testerna som Apple gjort med den nya klocka påminner om hur Ikea testar sina möbler, man har helt enkelt använt en robotarm som sticker ner och drar upp armen ur vattnet gång efter gång flera dagar i sträck för att testa funktionalliteten.

 

Med en 50 procent snabbare processor och lägre strömförbrukning så blir din nya Apple Watch series 2 inte bara snabbare utan det går längre mellan laddningarna, speciellt med tanke på det större batteriet dem även stoppat i. Även skärmen har blivit ljusare i dem nya klockorna som dem även uppdaterade i Iphone 7.

 

 

Men även fast det tillkommit en ny modell på marknaden bland Apple Watch i form av Apple Watch series 2 så kommer Apple fortfarande att sälja den äldre versionen av Apple Watch men nu med snabbare processor men ingen av dem andra uppdateringarna som ljusare skärm, GPS, extra vattentäthet eller större batteri. Dock så kommer den vara snäppet billigare än dem nya modellerna utav Apple Watch.

 

 

Din nya Applewatch kan du köpa på www.mobilpart.se