Essential Phone Releasedatum, nyheter och funktion

Essential Phone Releasedatum, nyheter och funktion

www.mobilpart.se

 

Se vad som kommer från smartphone nykomlingen

Uppdatering: Den väsentliga telefonen har startat leverans till kunder, och Andy Rubin startade den 25 augusti. De med deras Essential PH-1 på vägen kommer att få spårningsinformation via e-post.

 

Våra händer på Essential Phone Review är också nu live! Kan vi kalla det ... väsentlig läsning?

 

Essential Phone är en handenhet av mannen bakom Android, och den ser ut att skaka upp mobilutrymmet med en djärv design, modulära funktioner och en stor, utanpåliggande skärm.

 

Det är en flaggskepps telefon och det är inte billigt, men det kan göra tillräckligt annorlunda för att motivera prislappen.

 

Här är allt du behöver veta om Essential Phone, från när du kan köpa den, till varför du kanske vill.

 

Kom till saken

 

Vad är det? En flaggskepps telefon från skaparen av Android

När är det ute? Nästa vecka i USA, senare 2017 i Storbritannien

Vad kostar det? $ 699 (cirka £ 535, AU $ 885)

Essential Phone Releasedatum och pris

 

Det är dags för förbeställning i USA

Kostnader $ 699 (ca 535 £ / AU $ 885)

Bekräftat för en brittisk lansering i år

Du kan förbeställa den väsentliga telefonen i USA för 699 USD (cirka 535 £ / AU $ 885).

 

Sprint, den enda amerikanska operatören som säljer Essential Phone, öppnade förbeställningar den 17 augusti. Kunderna kan spara över 260 dollar genom transportörens Flex Lease betalningsplan under en begränsad tid.

 

För amerikanska shoppare som redan beställt, kommer Essential Phone att börja levereras nästa vecka.

 

Företaget har också bekräftat att Essential Phone också kommer till Storbritannien i år, sannolikt som ett exklusivt nätverk, och att det också kommer att landa i andra delar av Västeuropa och Japan.

 

 

 

Essential Phone Screen

 

En kant-till-kant skärm

5,71 tum, 2560 x 1312 skärm

Den väsentliga telefonen har en 5,71-tums 2560 x 1312 kant-till-kant-skärm, och när vi säger kant-till-kant menar vi verkligen det, eftersom det nästan inte finns någon bezel här med en liten lutning i botten och en utskjutning för den framåtvända kameran.

 

Viktigt kallas det "Full Display" och trots den stora storleken borde de små inramningarna hjälpa dig att passa bekvämt i handen.

 

Det har ett 19:10 bildförhållande, vilket betyder att det är som en 18: 9 Samsung Galaxy S8 och LG G6, det är mer widescreen än en vanlig 16: 9-telefon.

 

Viktig telefondesign

 

 

 

En keramisk och titanbyggnad

Essential Phone är gjord av en kombination av keramik och titan. Det är ovanliga materialval, och titanet användes tydligen eftersom det är hårdare, starkare och mer fjädrande än aluminium, så mer sannolikt att överleva en skrap eller ett fall.

 

Men det är troligt att det är hållbart att det inte finns något omnämnande av vattentätning, så du vill inte få det blöt.

 

Det är också överraskande kompakt med tanke på skärmens storlek, som kommer in på 141,5 x 71,1 x 7,8 mm och 185 g. För att jämföra, trots att ha en mindre 5,5-tums skärm, är iPhone 7 Plus 158,2 x 77,9 x 7,3 mm.

 

Den kommer i "Black Moon" eller "Pure White" färger, med "Stellar Gray" och "Ocean Depths" nyanser lanseras snart. Den sportar en vanlig rygg, med bara en fingeravtrycksskanner och kamera som bryter upp det - det finns inte ens en viktig logotyp.

 

Viktig telefonkamera

 

 

 

Dual 13MP bakre kameror

En 8MP framåtriktad en

Essential Phone har dubbla 13MP f / 1.85 bakre kameror, med en färglins och en monokrom (svartvitt) en.

 

Annons

 

Det är tydligen det tunnaste dubbla kamerans system som är byggt för en telefon och de två objektiverna kombinerar för att fånga upp till 200% mer ljus än traditionella telefonkameror, vilket kan visa sig särskilt praktiskt vid lågt ljus.

 

Det är en liknande inställning till Huawei P10, och den telefonen kan du också använda bara den monokroma linsen för äkta svartvita bilder. Ett blogginlägg av en ingenjör vid Essential dykar in i mer detalj av de utmaningar som företaget har haft för att skapa sin kamera tech.

 

Den visar också de första kameraproverna från telefonen och du kan se några av dem i galleriet nedan.

 

Bild 1 av 3

 

 

 

Det finns en 8MP kamera på framsidan, och både kameror på fram och bak kan skjuta video i 4K.

 

Nödvändigt telefonbatteri

 

3,040mAh batteri

Snabb laddning

Det finns ett 3,040mAh batteri i Essential Phone, vilket inte är massivt, men är marginellt större än 3000mAh en i Samsung Galaxy S8.

 

Den stöder snabb laddning via en USB-typ C-port, och Essential lanserar också en laddningsstation som ansluts magnetiskt, i stället för att använda kablar.

 

Essential Phone OS och ström

 

En Snapdragon 835 chipset

4 GB RAM

128 GB lagringsutrymme

Annons

Essential Phone har ett flaggskepp Snapdragon 835 chipset - detsamma som driver HTC U11 och Sony Xperia XZ Premium.

 

Det är ett oktakärna med fyra kärnor som körs vid 2,45 GHz och fyra vid 1,9 GHz. Det har varit parat med 4 GB RAM, så på papper är detta lika kraftfullt som andra senaste flaggskepp.

 

Telefonen har också 128 GB lagringsutrymme (men tyvärr ingen microSD-kortplats) och kör Android. Det är inte klart hur tungt skinnat Essentials tar på operativsystemet kommer att vara, men vi vet att det kommer att sakna uppblåst, så är det troligt att det ligger nära lager Android.

 

Essential Phone andra funktioner

 

 

 

Hårdvara bilagor för att lägga till extra funktionalitet

Ingen hörlursport

En ny AI-assistent

Annons

Ett sätt som den väsentliga telefonen syftar till att sticka ut är genom hårdvaruanslutningar som klickar på plats via en magnetisk kontakt på baksidan av telefonen.

 

Hittills har Essential meddelat en laddningsstation och en 360 graders kamera. Det finns ingen prissättning för dockan ännu, men kameran kostar $ 50 (ca £ 40 / AU $ 65) om du förbeställer, med ett standardpris på $ 199 (cirka £ 155 / AU $ 270).

 

Det har också meddelats att Essential Phone kommer att ha en AI-assistent av något slag, ungefär som företagets Essential Home-produkt gör. Men detaljerna i dess kapacitet är knappa.

 

En sak som den väsentliga telefonen inte kommer att få är en 3,5 mm hörlurarport, men det kommer bli en hörlursdongle i lådan.

 

Här är alla rykten om Samsung Galaxy Note 8