Face ID på iPhone X blir lurad igen med en prisvär

Face ID på iPhone X blir lurad igen med en prisvär

Face ID på iPhone X blir lurad igen med en prisvärd mask

 

 

För några veckor sedan rapporterade vi att det vietnamesiska cybersäkerhetsföretaget Bkav lurade Face ID med en billig mask, och nu upprepas tricket ännu mer övertygande.

 

Med hjälp av en ny mask som uppenbarligen är uppbyggd för cirka 200 dollar med hjälp av material som stenpulver och en 3D-skrivare - som skulle kunna erhållas av de flesta - sköt forskarna en video som visar iPhone X-låset för det.

 

Men den här gången visade företaget också den person som masken var baserad på att skriva in Face ID, så du kan vara säker på att masken inte var inskriven som den primära användaren.

 

Uppmärksamhetsdetekteringsfunktionen aktiverades också, vilket är utformat för att säkerställa att användaren tittar på telefonen innan den låses upp.

 

Det låst upp felfritt två gånger i rad för masken, vilket låter oroväckande, och Bkav tror faktiskt att baserat på dessa användare inte ska använda Face ID för att säkra känsliga data eller i affärstransaktioner.

 

Fooling det låter fortfarande inte lätt

 

Men hur mycket av en risk är det egentligen? Bkav säger att för att göra en 3D-modell av någons ansikte skulle det krävas hemligt att ta bilder av dem när de går in i ett rum som innehåller ett förinstallationssystem av kameror som ligger i olika vinklar.

 

Då skulle bilderna behöva bearbetas av algoritmer, och då skulle du behöva skriva ut en mask i 3D. Såväl som självklart får man tillgång till användarens telefon.

 

Det låter som att mer arbete än en typisk tjuv skulle störa med för ett slumpmässigt mål, så om du inte har mycket känslig information på din iPhone X skulle vi inte tro att du behöver oroa dig.