Google

Google

Google har nyligen klippt ut en bild från sin utvecklingsblogg, eftersom den visade det övergripande navigationsparadigmet för den kommande Android P-uppdateringen innan den blivit officiell. Skotten avbildade en ny navigationsremsa som endast hade två virtuella knappar - en elliptisk hemmabar och en bakåtnyckel - med nyligen upptagna appuppgifter som påstås ha tagits över av en svepande gest.

 

Android P viks iPhone X notch och gester, tycker du om var Google är på väg?

Dessa gestaltningar i iPhone X-stil kan verkligen hitta sig i Android 9.0 Popsicle, eller vad det kallas, som ska meddelas nästa månad på Google I / O, som hålls 8-10 maj vid Shoreline Amphitheater i San Francisco, Kalifornien . Den navigationen och gesterna är inte en riktig iPhone X-ripoff, av det enkla skälet att iOS inte har en universal back-nyckel (duh).

 

Ändå, om hemnyckeln blir enbart gestindikator som den avbildades av Google, medan svepning och hållning skulle innebära nya appar, skulle copycatresan vara fullständig. Android P introducerar redan förolämpning för skada, och publicerar officiellt skärmstöd, även vad du kan se från Googles officiella fotbollsutvecklare för bildbloggar till höger.

 

Med Huawei P20-familjen har vi de första stora Android-telefonerna som har omarbetat gränssnittet för att passa in i och till och med lägga till en iPhone X-esque hemindikator i navfältets inställningar. Det var därför vi ville fråga dig om du godkänner den här efterföljande mentaliteten som Google verkar introducera med Android P.