Ring billigare utomlands

Ring billigare utomlands

Nu ska vi gå igenom dem bästa råden du kan få för att surfa billigt när du är på din utlandssemester. Som vi alla vet så är det dyrt att surfa på internet och ringa samtal när du är utomlands, men måste det verkligen vara så? Nu ska vi gå igenom några grundläggande regler för att du ska kunna dra ner på kostnaderna när du är utomlands och lägga pengarna på nöjen istället för mobilräkningar.

Om du är utomlands så kan du köpa ett lokalt kontantkort och för 10-15 euro kan man få ett par gigabyte att surfa för i en månads tid och i vissa fall så kan kontantkorten även fungera att surfa på i grannländerna, ett exempel på detta är i tex Argentina där kontantkorten fungerar att använda för surf även i Uruguay.

Priserna på roamingavtal mellan olika länder skiljer sig kraftigt och det kan räcka med att du går på andra sidan gatan för att telefonen ska koppla upp sig på en annan operatör. Om du går in via inställningarna och väljer att du måste ändra operatör manuellt så kan du hela tiden ha koll på vilken operatör du använder dig utav.

Wifi, se till att alltid vara uppkopplad till Wifi när du är på hotel och restauranger, om du ställer in telefonen att hela tiden söka efter nya wifi anslutningar så hittar den väldigt ofta nya anslutningar när du är ute och går och du kan enkelt stanna för att uträtta ett ärende på internet.

Håll koll på specialerbjudanden från dem olika operatörerna, Telenor och Vodafone har tex ett samarbete som innebär att du betalar din vanliga Svenska samtalstaxa och en fast avgift på 10kronor var 20e minut när du ringer eller tar emot samtal utomlands. Tjänsten får du enkelt genom att aktivera den och kostar inget extra. Comviq har sitt erbjudande Kontant Amigos som ger ett billigare minutpris från 17 europeiska länder. Samma sak gäller med Tre om du ringer ifrån ett Tre nät i ett annat land.

Telefonsvararen kan bli en dyr historia om du inte tänk på det innan avresan. När någon ringer dig och vidarekoppas till röstbrevlådan så sker det via det landet du befinner dig i och du får på så vis betala för ett samtal du inte ens besvarat.

Och även om du vidarekoppar samtalen efter att du ankommit till det nya landet så kommer det ändå att ske via det landet du befinner dig i och det blir samma princip som innan, så se till att ha vidare kopplat dina samtal innan avresa.

Till sist se till att ha knapplås på din telefon, för inget kan vara mer irriterande än att ringa upp någon i fickan och få betala dyrt för det.