Smartphones bäst i test!

Smartphones bäst i test!

Är du på jakt efter en ny mobiltelefon men kan inte riktigt bestämma dig för vilken model du ska köpa? Då har du hittat helt rätt, här går vi igenom för och nackdelar på dem vanligaste modellerna och utvärderar massor av tester som är gjorda utav olika företag.

 

 

Det var Apples första riktigt smarta telefon Iphone som öppnade upp hela marknaden för smartphones när den lanserades första gången. Det var verkligen någonting helt annat i jämförelse mot konkurenternas modeller. Men konkurrenterna var snabba med att ta efter Apples koncept och nu finns det en uppsjö av liknande modeller med olika prestanda ute på marknaden, men vilken ska man då välja? Vilken prisklass passar dig bäst?

Först och främst måste man se vilket operativsystem man vill använda sig utav, iOS eller Android?

 

Oftast vinner operativsystemet Android i dessa tester framförallt pga sin prestanda, stort urval utav appar och inte minst antalet telefoner att välja mellan.

 

Just nu ligger fördelningen utav antalet sålda mobiler till Androids fördel med en marknadsandel på 81% kontra Apples iOS på 16% utav de 1,43 miljarder smartphones som säljs årligen och ständigt ökar.

Nu för tiden till skillnad från förut så är telefonen inte bara en telefon utan nu är den ett allt i ett verktyg och borde egentligen inte kallas telefon då ringfunktionen bara är en del I paketet.
Man skulle lika gärna kunna kalla den en kamera med ringfunktion eller en kalkylator med inbyggd kamera.

Idag används telefonen främst som en surfenhet och själva ringfunktionen är en sekundär funktion.

 

Så till skillnad från förr I tiden så är det viktigaste när du står I valet av ny mobil inte vilken som har bäst täckning ute I skogen när du fiskar utan vilken som har bäst uppkoppling till internet. Det hänger mycket på vilken operatör du använder dig utav men även vilken telefon och vilket operativsystem du använder dig utav.

I och med ett test som utfördes 2014 så kom man fram till att Sony Xperia Z2 var den telefonen som hade bäst förutsättningar vad det gällde internet uppkoppling, tätt följd utav HTC One (M8) och på tredjeplatsen Samsung Galaxy S5.

 

I snitt byter svensken telefon vart annat år, och den yngre generationen ännu oftare. Så folk har generellt sett stor erfarenhet av olika telefoner och vet oftast vad dem gillar och inte.

 

Främst är det för stunden Iphone 6s och Samsung Galaxy S7 som ligger på topplistan bland populära telefoner. Och mellan dem är det så jämt att det är svårt att utse vilken telefon som är bäst och populärast.

 

Men vad vi kan säga är att vilken utav dessa två modeller du än väljer så kommer du garanterat bli nöjd. Då båda har toppprestanda och allt det senaste man kan tänka sig så hänger det mer på dig som användare än på telefonen, är du en Apple fantast eller en Samsung fantast?

 

Men om vi måste utse en vinnare så är det ändå Samsung galaxy S7 som vinner första priset.

 

Så vad är det som främst är så bra med denna telefon då?

Om vi tar Samsung Galaxy S7 tex så är det främst utseendet och deras glas Gorilla 5 som sticker ut och även den höga prestandan och en riktigt skarp skärm på 5,1”. Dessutom har den en riktigt snabb fingertrycksavläsare och många smarta funktioner.

 

Många experter anser även att detta är den bästa mobilen till att fota med som är väldigt vanligt nu för tiden. Den går snabbt att ladda och kan även laddas trådlöst. Batteritiden är väldigt imponerande och att se på film I mobilen upp till 8 timmar är absolut inga problem. Att den också tål vatten är ingen direkt nackdel.

 

 

Om man vänder sig till försäkringsbolagen så ansåg dem att Samsung Galaxy S6 var den mest hållbara telefonen på marknaden och S7 är inte sämre än sin föregångare.

 

 

 

 

 

 

Men vad tycker då användarna?

 

Användarna säger som experterna, den är perfekt på alla plan och det finns ingetnting att klanka ner på, en perfekt telefon så att säga. Med allt från en underbar kamera till bra ljud I högtalarna och en hållbar skärm.

 

Men det måste finnas nackdelar så vad är isåfall nackdelarna?

 

De är dyr, men det är ju alla andra telefoner I den här klassen med så det är inget unikt för just Samsung.

Endel användare påstår att den är hal, men det gäller även Iphone och det går enkelt att ordna med olika skyddskal.

En annan grej som folk stör sig på med Samsung som även förekommer bland andra telefoner är att vissa appar inte går att avinstallera.

 

Som avslut kan vi säga att det skiljer inte jätte mkt bland dagens telefoner utan det är väldigt mycket upp till hur man är som person och vad man gillar för modeller.