Vad är en iPhone?

Vad är en iPhone?

Vad är en Iphone? Jo en iPhone är en smartphone som Apple har utvecklat. Själva telefonen saknar ett så kallat fysiskt tangentbord, det finns ett virutellt tangentbord, och då undrar ni säkert vad ett virtuellt tangentbord är för något? Det ska vi förklara för er hur den nya tekniken fungerar i iPhone. Ett virtuellt tangentbord är en så kallad programvara som låter en använda hjälpmedel som är tecken istället för att använda ett fysiskt tangentbord som du klickar på som t.e.x när du sitter vid en dator och skriver något.

Skärmen lyder till tre stycken olika sensorer som telefonen reagerar på. Accelerometer är den första och det är den som reagerar om du vänder telefonen 90° eller 180° och skärmen anpassar sig efter din rörelse och hur du vill att du ska använda skärmen. Det finns också ett lås alternativ så du kan låsa skärmen så att den inte flyttar runt sig även om du lutar din telefon och något håll. iPhone har också en avståndssensor som gör att skärmen stängs av när du sätter din telefon emot ditt öra, så att det sparar batteri och så att man inte ska behöva råka komma emot någon knapp när man är mitt i ett samtal. Ljussensorn är så magnifik så den till och med anpassar sig ljusstyrkan du har på din mobiltelefon i den miljö du befinner dig i, så om du är i ett mörkt rum och och använder mobilen så höjer den ljusstyrkan automatiskt till ett passande ljus just för miljön.

En iPhone i arbetssyfte är också en bra idé, om du jobbar med mycket mobilarbete, intervjuer, konferenser etc. Med iPhone kan du parkera ett samtal, du kan sammankoppla ett samtal och ett annat samtal så man är fler i samtalet.

När man köper en iPhone ingår ett par hörlurar som är bidrar med två snäckor som är till för att ge ljudet från mobilen direkt in till öronen, istället för att allmänheten hör vad du lyssnar på eller om man stör någon etc. Du kan också prata i telefon när du använder dig utav headsetet för det innehåller en mikrofon som ljudet är väldigt bra och klart i. Du kan också svara i telefonen igenom bara att klicka på en knapp på headsetet där mikrofonen sitter genom och svara på samtalet som du får, och du gör samma sak när du vill lägga på samtalet.

Wifi är väldigt populärt i telefoner. Det funkar som så att, du kopplar upp dig via internetet du har hemma. Koden som du måste ha för att komma in på internetet står oftast bak på routern. Ditt trådlösa internet har en sträckvid på ungefär runt dit hus, så du ska kunna röra dig vart du vill i huset/lägenheten och fortfarande vara uppkopplad till ditt nät. Och du kan välja så du kan ansluta automatisk när du närmar dig nätverket.

Saker du kan tänka på när du laddar din Iphone. 16 ° C till 22° C är det mest optimala värmeskalan att ladda din telefon i. Om du utsätter telefon för varma dagar i solen så försämras batterikapaciteten på mobilen permanent. När det är många minus grader ut och det är kallt så försämras batteri tiden under stunden, men inte permanent utan att den återgår till sitt normala när den väl fått upp värmen igen.