Volte, Bättre täckning hos Telia

Volte, Bättre täckning hos Telia

 

Vill du ha bättre täckning och högre kvalitet på dina mobilsamtal? Se hit! Nu finns nya VoLTE tillgänglig till alla Telias mobilkunder.

 

Är du redan kund hos mobiloperatören Telia så har du kanske märkt att det har tillkommit en ny funktion bland dina tjänster i Mitt Telia eller i din mobiltelefon. En tjänst som heter Volte.

 

Genom att avläsa förkortningen så kanske man inte förstår speciellt mycket av vad det innebär med VoLTE men det betyder Voice over LTE eller på svenska Röst över LTE där LTE står för LONG - TERM Evolution vilket i sig är en förkortning för 4G nätet.

 

Denna nya lanseringen innebär att Telias kunder nu och i framtiden kan använda sig utav den delen av 4G nätet som tidigare enbart varit avsedd till mobildata.

 

Med VoLTE kommer du som har någon utav de senare mobil modellerna kunna uppleva kortare uppkopplingstid för dina mobilsamtal, högre samtalstäckning men även högre kvalitet på dina samtal. Men du kommer även kunna både surfa och prata i 4G samtidigt till skillnad från tidigare när du både ringde och surfade så kopplades surfen över på 3G.

 

Du kan läsa mer om lanseringen utav VoLTE här via länken: http://press.telia.se/pressreleases/telia-foerbaettrar-samtalstaeckningen-i-4g-naetet-med-volte-1909696