Fyll på data!

Ibland tar surfen slut på ditt abonnemang och det kan vara långt kvar innan det fylls på till månadsskiftet. Här kan du hitta din operatör för att tanka ditt abonnemang med extra surf. I vår lista ser du vilka datamängder som erbjuds från din operatör och kostnaden för att fylla på data. Om operatören har anget hur lång tid du kan använda din nya extrasurf är det också angivet under tidsgräns.

Har du planerat att byta mobilabonnemang kan det också vara intressant att kolla igenom denna lista för att se hur billigt eller dyrt det kan bli att fylla på extra surfmängder när ditt abonnemang inte räcker till.


Hallon

Skulle surfen ta slut när du har Hallon som operatör kan du köpa till extra surf genom att logga in på Mina sidor. Har du flera abonnemang väljer du det som är aktuellt och klickar på knappen "Fyll på surf". Du kan välja att bara fylla på en gång eller att automatiskt fylla på varje månad.


Chilimobil

När du är kund hos Chilimobil får du extra service när din surf börjar ta slut. När du har förbrukat 80% får du ett sms med erbjudande om att köpa mer. Sedan när din surf är helt slut får du ytterligare ett sms med erbjudande att köpa till mer.


Vimla

Med Vimla kan du fylla på med 1 GB i taget. Det går också enkelt att byta surfmängd när som helst i deras app eller inne på Mitt Vimla.


Comviq

Comviq ger dig möjlighet att fylla på både via deras webbplats och deras egen app. Du väljer till viket nummer du vill tanka, vilket belopp och sedan kan du betala med kontokort eller internetbank.


Halebop

Med operatören Halebop kan du köpa mer surf bland annat genom att ladda via deras hemsida eller genom att skicka sms.


Tele2

Hos Tele2 kan du enkelt hålla koll på din dataförbrukning via Mitt Tele2 på operatörens webbplats eller i deras app. Ibland räcker inte datan till ändå när du i vissa perioder behöver använda extra mycket surf. När du köper till extra surfmängder hos Tele2 kan du använda den surfen vilka månader du vill inom 6 månader de månader din ordinarie datamängd förbrukats.


Fello

Med Fello kan du köpa extra surf som gäller i 31 dagar.


My Beat

Tar din surf slut får du ett sms med erbjudande om att köpa mer data. Du kan också uppgradera abonnemanget till ett större paket.


Tre

När surfen tar slut kan du smidigt fylla på med extra surf via Mitt3 eller via SMS och sedan är surfen giltig i 30 dagar.


Telenor

Hos Telenor kan du ladda på mer surf både till kontantkort, mobilabonnemang och mobila bredband på deras webbplats eller via deras app Mitt Telenor.


Telia

Hos Telia kan du välja att fylla på data du kan använda i bara en månad eller för ett halvår.


Karma mobil

Fyll enkelt på genom att skicka ett sms med vald surfmängd.


Telness

Med Telness kan du köpa extra surf som är utan tidsgräns.


Fibio

Fibio har i dagsläget inga prislistor på vad extra surf kostar. När du har förbrukat 80% av din surfpott skickar de ut ett sms och ett nytt när du har förbrukat allt med instruktioner på hur du kan köpa mer surf. Du köper enkelt genom att svara på smset och sedan dras kostnaden på nästa faktura.


När surfen tar slut

Har din mobildata råkat ta slut? Är det tillfälligt och inte läge att byta upp dig till ett större abonnemang kan du enkelt köpa extra data och fortsätta surfa som du vill.

Att tanka på mer surf

De olika operatörerna erbjuder flera olika sätt att fylla på ditt abonnemang eller kontantkort online. Ofta kan du genomföra ett köp via operatörens webbplats antingen utan att vara inloggad eller som inloggad via operatörens "Mina sidor". Flera operatörer erbjuder möjligheter att tanka via app och hos en del kan du ylla på genom att skicka sms..

Har du kort tid kvar tills dina surfmängder fylls på igen? Då kan det passa bättre med en mindre mängd data som är giltig en månad. Är du osäker på hur mycket du behöver just nu och de närmaste månaderna om ditt abonnemang kanske är lite snålt tilltaget kan det istället vara en fördel att betala lite mer för en större mängd surf som du fritt kan fördela ett halvår fram.

Hos en del mobiloperatörer tankar du för olika fasta belopp och hos andra kan du själv välja ett valfritt belopp. Det brukar finnas flera möjligheter att betala genom kortbetalning, din internetbank, Swish och att lägga till det som en extra kostnad på din vanliga faktura.

Smart smstjänst när surfen tar slut

Visst kan det kännas katastrof när surfen tar slut! Det behöver du inte råka ut för om du är kund hos exempelvis Chilimobil då de skickar ett sms till dig om erbjudande att fylla på när det bara finns 20% kvar. Även när surfen är helt slut får du möjlighet att köpa extra genom ett nytt sms.


Vanliga frågor och svar om att fylla på data


Vad kostar det att tanka på mer data?

Har du slut på surfen och behöver tanka på mer så har vi samlat alla operatörers priser för att tanka på mer surf.


Var tankar jag på mer surf?

På vår sajt finns samlad information om vilka surfmängder och priser du kan välja. Där finns också en direktlänk till din operatör för att kunna fylla på mer data.


Hur får jag surfpotten att räcka längre?

Det går att få surfpotten att räcka lite längre med en del tips och tricks. Om du använder sociala medier kan du via inställningar i de appar du använder stänga av automatisk uppspelning av videoklipp. Läs mer om fler smarta trick för att spara surf!


Är det lätt att uppgradera ett abonnemang med mer surf?

Ja, hos de allra flesta mobiloperatörer är det enkelt att uppgradera mobilabonnemang med mer surf. Jämför först mobilabonnemang för att se så du inte hittar ett billigare med mer surf.


Hur betalar man för mer data?

Beroende på om det är ett abonnemang eller kontantkort du ska ladda med mer surf kan det finns lite olika valmöjligheter. En del operatörer lägger på avgiften på nästa faktura medan hos andra kan du betala med kort, via din internetbank eller med Swish.