Så hittar du bra erbjudanden på mobilabonnemang

Nya kampanjer och erbjudanden på abonnemang kommer ständigt, och vill du hitta det som passar dig bäst så krävs det lite efterforskning. Det behöver dock inte vara särskilt krångligt, och i den här artikeln får du reda på hur du enkelt kan jämföra olika abonnemang för att hitta ett som passar dig perfekt.

 • Bästa mobilabonnemanget
 • Nöjdast kunder
 • Telenors nät
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Ingen kreditkontroll
 • Ring billigt till utlandet
 • Sveriges nöjdaste 12 av 14 senaste åren
 • Sveriges bästa täckning
 • Behåll oanvänd surf
 • Bra mobiloperatör som ägs av Telia
 • Använder Telias nät
 • Ingen bindningstid
 • Fria Samtal & SMS
 • Inga bindningstider
 • Surfa i upp till 80 Mbit/s i 4G-nätet
 • Bra täckning i Tele2s nät
 • Spara surf i 90 dagar
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Stor surf mängd till ett lågt pris
 • Utan bindningstid
 • Kan lägga till flera användare på samma abonnemnag
 • Mobilnät hos Tre
 • Fri surf med olika hastigheter
 • Viaplay ingår kostnadsfritt i 2 mån
 • Ingen bindningstid
 • Surfa som hemma i 41 länder
 • Samla familjen

Jämför abonnemang och aktuella erbjudanden

Hos oss kan du på ett enkelt sätt få överblick över de billigaste mobiloperatörerna och deras abonnemang. Om du tar dig tid att jämföra olika operatörer så ser du snart att det kan skilja hundratals kronor i kostnader. Dessutom dyker det med jämna mellanrum upp tidsbegränsade erbjudanden, så det är en bra idé att hålla sig uppdaterad och se om operatörerna för tillfället har ett erbjudande som är extra prisvärt. 

Vad som är prisvärt handlar förstås inte bara om vilket abonnemang som är billigast. Billigast är inte alltid lika med bäst för just dig, så för oss är det också viktigt att guida dig rätt så att du också överväger saker som mobiltäckning, kundtjänst och bindningstid innan du bestämmer dig för någon av operatörernas abonnemang.

Vilket abonnemang ska jag välja?

Det kan vara svårt att välja bland den uppsjö av operatörer och mobilabonnemang som finns på marknaden. De välkända och stora operatörerna kanske erbjuder en trygghet, men faktum är att de mindre virtuella operatörerna ofta fungerar minst lika bra.

Det många inte vet är att de mindre operatörerna faktiskt delar nät med de stora operatörerna och kan därför erbjuda lika bra täckning. Det är därför en bra idé att fundera över vad det är du egentligen behöver innan du bestämmer dig för ett abonnemang.

De olika operatörerna är bra på olika saker och erbjuder ofta skräddarsydda abonnemang för särskilda ändamål, till exempel om du ofta reser, om du pratar mycket i telefon och skickar sms eller sköter den mesta av din kommunikation över nätet, eller om du vill kunna ringa till utlandet så billigt som möjligt.

Dessa operatörer delar nät

OperatörMobilnät
TeliaTelia
HalebopTelia
FelloTelia
Tele2Tele2
TellusTele2
ComviqTele2/Telenor
KastningTele2
TelenorTelenor
VimlaTelenor
MyBeatTelenor
TreTre
HallonTre
ChilimobilTre

Bindningstid, sparad surf och ångerrätt

Bindningstid och uppsägningstid

Idag har många operatörer helt slopat bindningstiden på sina abonnemang, vilket innebär att det är enkelt att säga upp abonnemanget och byta till en annan operatör om du inte skulle vara nöjd, eller hittar ett bättre erbjudande. Detta villkor varierar dock mellan olika operatörer, vissa har ingen bindningstid men uppsägningstid, andra har slopat båda. Om du vill ha friheten att snabbt kunna byta mobiloperatör är det viktigt att kolla vad som gäller för den operatören som du är intresserad av. 

Spara surf

En annan sak som vissa operatörer erbjuder och andra inte är möjligheten att “spara surf”, vilket innebär att den mobildata som du inte förbrukar under en månad sparas till nästkommande mobildatapott. Det här är också en faktor att väga in när du jämför erbjudanden mot varandra. 

OperatörSpara surf
HallonJa
VimlaJa
HalebopJa
ComviqJa
FelloJa
MyBeatNej
ChilimobilNej
TelenorNej
TreNej
TeliaNej
Tele2Nej

Ångerrätt

Du har som konsument rätt att utnyttja ångerrätten, som vanligtvis är 14 dagar, när du köper ett abonnemang genom distansavtal (exempelvis på nätet). När du köper abonnemang i butik gäller dock öppet köp istället.

Tänk på: Om du köper ett abonnemang på nätet har du 14 dagars ångerrätt.

Det är viktigt att kolla upp vilka villkor som gäller för den operatören där du funderar på att teckna abonnemang, för att säkerställa att du har rätt att häva köpet om du inte skulle vara nöjd, eller om du hittar ett bättre erbjudande efter att du gjort köpet. Om du använt tjänsten inom ångerrätten kan dock andra regler gälla, så se till att läsa på om villkoren innan du köper abonnemanget om du är osäker.

Se till att utnyttja särskilda rabatter 

Beroende på vem du är och vad du har för sysselsättning så finns det abonnemang till rabatterade priser att teckna.

Student

De flesta operatörer erbjuder billigare priser på abonnemang för studenter och ungdomar, där den största skillnaden mot vanliga abonnemang är priset. 

Några av de billigaste operatörerna med särskilda erbjudanden för ungdomar och studenter är:

Senior

Som senior har du även rätt till särskilt billiga abonnemang. Hos flera operatörer kan du som är över 55 år teckna abonnemang som kostar mindre, så kallade seniorabonnemang. Både de större operatörerna och flera av de mindre, virtuella operatörerna erbjuder rabatterade priser för seniorer.

Några av de billigaste operatörerna med särskilda erbjudanden till seniorer är:

Barn, ungdomar och familjer

Hos vissa operatörer går det även att teckna särskilda barnabonnemang, för de som funderar på att köpa mobiltelefon till de minsta i familjen, och hos några går det att få särskilda familjerabatter.

Tänk på: Barn och unga under 18 år får inte teckna ett abonnemang själva, detta måste göras av målsman.

Om du tillhör någon av kategorierna som har rätt till rabatt kan du läsa vidare om vilka abonnemang som är billigast och bäst i våra andra artiklar som handlar om just detta.

Här kan du läsa om barnabonnemang.

Här kan du läsa om familjeabonnemang.

Några av de billigaste operatörerna med särskilda erbjudanden till barn och unga är:

Några av de billigaste operatörerna med särskilda erbjudanden till familjer och gruppe är:

Surfdata en allt viktigare faktor i mobilabonnemang

Enligt en rapport från Konkurrensverket ökar antal mobilabonnemang med data stadigt, samtidigt som mobilabonnemangen utan minskar. Många yngre använder idag data i allt högre utsträckning för att ringa vanliga telefonsamtal, och användandet av videosamtal blir också allt vanligare. Statistiken är tydlig: 7 av 10 svenska internetanvändare ringer telefonsamtal över nätet, och 2 av 10 gör det dagligen. För mobiloperatörerna har det därför blivit en allt viktigare faktor när de konkurrerar om kunderna att kunna erbjuda större datamängd till ett så lågt pris som möjligt. Fria sms och telefonsamtal är därför idag nästan mer regel än undantag, och det är således viktigare som konsument att titta på vilka andra mervärden som erbjuds, där datamängd, täckning och bindningstid är viktiga för att ett abonnemang ska anses vara prisvärt.

Tips: Titta i första hand på datamängden när du väljer abonnemang – samtal och sms ingår ofta obegränsat inom Sverige.


Vanliga frågor och svar om erbjudanden på mobilabonnemang

Hur hittar jag bra erbjudanden på mobilabonnemang?

Det finns så många operatörer att välja mellan och därför har vi samlat alla bra erbjudanden från alla mobiloperatörer på vår sajt. På så sätt kan du enkelt jämföra för att hitta vilket erbjudande som blir bäst för dig.

Vilket abonnemang är bäst att välja?

Vilket som blir bäst är individuellt utifrån vilka behov som finns. Täckningen för det område du bor i kan skilja mellan olika operatörer och du vill ha tillräckligt mycket surf men inte betala för mycket för surf du aldrig använder. Hur stort behov av kundtjänst och vilka kontaktvägar som finns kan också vara avgörande för olika personer. Vi har samlat all information på vad du behöver kontrollera på vår sajt.

Vilket mobilabonnemang är billigast?

När du jämför erbjudanden är det viktigt att beräkna för totalpriset för låt oss säga ett år med ordinariepris efter att kampanjen är slut. Det gäller om du inte har tänkt byta igen direkt efter att erbjudandet löper ut.

Vilka abonnemang har studentrabatter?

Det finns en del operatörer som erbjuder studentrabatter. Se alla möjliga alternativ och deras aktuella rabatter på abonnemang för studenter här.

Kan man som pensionär få rabatt på mobilabonnemang?

Ja, det finns särskilda abonnemang som kallas seniorabonnemang där du som är 55+ kan ta del av pensionärsrabatter.